9 Haziran 2016 Perşembe

TARTUFO TARİFİ

                                                                                                                                   TARTUFO


           Tartufo İtalya mutfağının bir tatlısıdır. Biliyorsunuz ki İtalya denince akla tiramisu gelir. Fakat bu sefer sizi farklı bir lezzetle tanıştıracağım bu leziz tatlı bir çeşit dondurma.                                         

MALZEMELER:
  • 80 gr. acıbadem kurabiyesi
  • 100 gr. bitter çikolata 
  • 300 gr. vanilyalı dondurma
  • 200 gr. krema
  • 20 gr. kakao
  • 200 ml. ahududu sosu



HAZIRLANIŞI:
30 gr. acıbadem kurabiyesini buzdolabı poşetine koyup merdane ile iri parçalara ufaltın. Bitter çikolatayı ince kıyın.Dondurmayı iri küp kesip, 10 dakika erimeye bırakın.Kremayı derin bir kasede mikser yardımıyla katı çırpın.Erimeye bıraktığınız dondurmayı kısa bir süre mikserle karıştırın.Kremayı, iri parçalara ayırdığınız kurabiyeleri, çikolatayı dondurmaya ekleyin.Karışımı hacmi 200 ml. olan 6 fincana paylaştırın, 4 saat buzlukta dondurun.50 gr. kurabiyeyi ezip toz haline getirin.Fincanları sıcak suya batırıp tabaklara ters çevirin. Tartufoları toz kurabiyeye bulayın, üstüne kakaoyu serpip, sos ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder